21/06/2016

Info til deg som skal på konsert

Mat og drikke:

Vi anbefaler alle å lytte til kroppen. Spis godt og drikk rikelig med vann gjennom hele dagen. Det er tillatt å ta med egen mat og drikke, men vi gjør oppmerksom på at drikkeflasker og annen væske vil bli avvist ved inngangen.

Barn på konsert

VG-Lista er et familievennlig arrangement, med fri aldersgrense. Vi gjør mye for at alle skal ha det bra, men det vil bli trangt, det er mye folk i bevegelse, og høy musikk.
Barn må ha tilsyn av voksne hele tiden. Vi anbefaler alle nye konsertgjengere å ta en ekstra titt på punktet sikkerhet.

Adgang for funksjonshemmede

Det er avsatt et særskilt område for rullestolbrukere og bevegelseshemmede med sikt til scenen. For spørsmål ber vi deg ta kontakt med en av våre sikkerhetsvakter.
Vi gjør oppmerksom på at vi har begrenset plass for ledsagere.

Sikkerhet

Som arrangør ønsker vi at vår konsert skal gi deg en fin opplevelse. Vi skal gjøre vårt for å skape en god og trygg ramme rundt musikken. Men du må også gjøre ditt. Ta vare på deg selv og vennene dine på konserten. Bruk festivalvett!

Her finner du ti kloke tips til deg som publikummer samt informasjon om hva du bør ha med deg til konserten og hva du bør legge igjen hjemme.

 1. Gjør deg kjent
  I forkant av konserten anbefaler vi alle å orientere seg om hvor man kan finne førstehjelp, (nød)utganger, møteplass og toaletter (toaletter gjelder kun Rådhusplassen). Da vet du hvor du skal gå om behovet melder seg.
 2. Lytt til kroppen
  Spis godt og drikk rikelig med vann. Sol og mange timer med venting gjør at kroppen trenger mer væske. For mer informasjon se punkt om mat og drikke.
 3.  Si fra hvor du går
  Si fra til vennene dine om du forlater konserten, eller finner deg en annen plass.
 4.  Bruk hodet
  Ikke bland deg opp i slagsmål, publikumsbølger, eller andre situasjoner som kan bli farlige. Tilkall våre vakter om nødvendig, de er der for passe på deg. Vær oppmerksom på gjenstander som blir kastet fra scenen, slik som t-skjorter, trommestikker, giveaways og cder.
 5. Lytt til erfarne festivalfolk
  Følg oppfordringer fra vaktene, scenepersonell og konsertens storskjermer. De er til ditt eget beste.
 6. Ikke spre rykter
  Lytt til beskjeder fra arrangøren. Ikke spre usannheter og rykter. Det kan skape uro og usikkerhet.
 7. Ikke vær i veien
  Det vil være mye folk på konserten. Hold områdene rundt nødutganger, møteplasser, serveringssteder og toaletter åpne (toaletter gjelder kun Rådhusplassen). Det er mye hyggeligere å stå der andre ikke skal gå.
 8. Vær forsiktig
  Ikke press på i køer eller foran scenen, og unngå stagediving. Uforsiktighet kan føre til at du skader deg selv eller andre.
 9. Snu i tide
  Kom i god tid til konserten om du ønsker å stå i nærheten av scenen. Det kan virke voldsomt å stå langt fremme på en konsert. Om dette er din første konsertopplevelse gjør vi oppmerksom på at man står tett på andre folk og at mange blir veldig ivrige. Blir det trangt og ubehagelig anbefaler vi å bevege seg ut mot siden eller skrått bakover. Dette er den enkleste veien ut.
 10. Ta vare på hørselen din
  Ørene skal gi deg musikkglede hele livet. Ta vare på dem. Vi deler ut gratis ørepropper på konsertområdet. Du kan finne dem hos sanitetspersonell, ved inngangene og ved serveringspunktene (serveringspunkter gjelder kun Rådhusplassen). Les mer om musikk og hørsel her.

 

Viktige punkter

 • Det er førstehjelpsstasjoner betjent av sanitetspersonell på området.
 • Av hensyn til sikkerhet kan våre vakter kroppsvisitere publikum og sjekke vesker/sekker på konsertområdet. Vi ber om at publikum samarbeider slik at innslippet blir gjennomført på en effektiv måte.
 • NB! Det eksisterer ikke salg av VIP-pass eller backstagepass. Ikke la deg lure.

 

Hva skal jeg ta med meg?

Det er sol og sommer. Vi anbefaler våre publikummere å ha med seg:

 • Solkrem
 • Hatt
 • Ekstra klær. Det kan bli kjøligere på kvelden.
 • Komfortable utesko. Det blir lenge å stå ute.
 • Mat / Drikke er viktig om du kommer tidlig og skal tilbringe mange timer i kø.
  Vi gjør oppmerksom på at det ikke er tillatt med flasker eller annen væske inn på det ”Indre publikumsområdet” på Rådhusplassen i Oslo, som åpner kl 17.30. Dette av sikkerhetshensyn.
 • Om det er utrygt for regn, ta med regntøy. Paraply er ikke tillatt.

 

 

Hva skal jeg legge igjen hjemme?

 • Bannere og plakater
 • Brannfarlige materialer (engangsgriller, fyrverkeri m.m)
 • Campingstoler el.l.
 • Drikkeflasker. NB! Dette gjelder kun i det ”Indre publikumsområdet” på Rådhusplassen.
 • Dyr
 • Flasker, bokser eller andre harde, skarpe eller tunge gjenstander
 • Gjenstander som er forbudt etter Norsk lov
 • Paraplyer (ødelegger sikten for de som stå bak deg)
 • Profesjonelt foto/video/audio utstyr
 • Våpen av enhver art
 • Laserpenner
 • Selfiestang

Ovennevnte punkter vil bli avvist ved inngangen. Spar deg selv og øvrig publikum for ergrelse og venting ved å ha med dette. Vi gjør oppmerksom på at arrangør ikke er ansvarlig for utstyr som blir henlagt på eller utenfor konsertområdet.

NB! Det er ingen oppbevaringsmuligheter på plassen.

 

Aktiviteter på dagtid

VG-lista Topp 20 er et heldagsarrangement hvor våre samarbeidspartnere inviterer deg til å delta på ulike aktiviteter på dagtid.
Fra kl 12:00 kan du besøke ulike forskjellige stands med mange morsomme aktiviteter på plassen.

Se alle aktivitetene på dagtid her.