Gabrielle

Kommer til Oslo

Fem Fine Frøkner, Regn fra blå himmel, Ring Meg, Mer, Mellom skyene… Lista er lang over hitlåter som Gabrielle har skrevet og utgitt. Artisten fra Bergen har høstet platinatrofeer og priser for sitt artistiske virke helt siden debutåret 2011, og har etablert seg som en av våre største artister.

Nå er hun tilbake etter et år i studio og slipper nye låter på egen label. I 2011 slo Gabrielle igjennom med et brak. Debutsingelen «Ring meg» slo alle salgsrekorder og preget de norske salgslistene i lang tid. Dette var første låt fra hennes Spellemannnominerte debutalbum, «Mildt Sagt», som solgte til dobbel platina. De neste årene fulgte hun opp suksessen med å turnere og spille på noen av landets største scener, samtidig som hun leverte enda mer hardtslående og fengende låter. Soundet utviklet seg raskt til å bli noe «voksnere», og i 2014 kom låten «Fem Fine Frøkner» som herjet hitlistene og radiobølgene. Det året ble avsluttet med en opptreden på Nobel Peace Prize concert, som bergtok en hel verden.

Låtene hennes er elsket av et bredt publikum, og det siste året har også svenskene og danskene trykket henne til sitt bryst. I skrivende stund ligger «Fem Fine Frøkner» på 7. plass på Spotifylista i Sverige. Etter å ha jobbet beinhardt i fem sammenhengende år siden starten, valgte Gabriel le i 2016 åta et år helt borte fra offentligheten. Dette året har hun brukt til å hente ny inspirasjon, skrive og til å spille inn nytt materiale i Oslo og Stockholm. Den 27. Januar kommer første singelen «Vekk Meg Opp», som markerer starten på et nytt spennende musikkår med utgivelser, festivalopptredener og klubbturne. – Det kjennes veldig deilig å være tilbake med ny musikk og nytt overskudd.

– Jeg har savnet å møte publikum, så det skal bli en fryd å levere et show, som nå også har med det jeg har brukt det siste året på å jobbe med.